T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - Cumhuriyet Ortaokulu

LGS Başvuruları Başladı....

Öğrenciler İçin Başvuru Süreci ve Sınav Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için başvuru süreci başladı. Öğrenciler, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek sınava katılmak için 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Başvuru ücreti ödemeye gerek olmayacaktır.

Resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında eğitim gören öğrenciler başvurularını yapabilecekler. Başvuruların "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılması planlanmaktadır.

 

Önceki yıllarda otomatik olarak yapılan başvuruların bu sene isteğe bağlı olacağı belirtiliyor. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, ücretsiz olarak e-Okul sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Okul müdürlükleri, başvuru süreciyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar onaylayacaklar.

Sınav giriş belgeleri 24 Mayıs'ta açılacak ve öğrencilere elektronik ortamdan temin edilecek. Belgeler, okul müdürlükleri tarafından mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrencilerin sınavda yanlarında, fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgelerini bulundurmaları gerekecek.

 

Sınav sonuçları 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 15:13 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi